Sunday, October 11, 2009

mengecewakan...

aku ni bukan jenis org yg mintak
sbb aku tak suke menyusahkan org
so, kalau aku tak mintak duit dr parents aku
maknenye aku tak nak menyusahkan diorg
aku tau...aku nie membebankan org tua aku
dr aku sekolah lagi
diorg nk kene bayar duit music aku
masa tue aku sekolah, xde duit
yuran diorg bayar, maintanance, exam fees, bil telefon, laptop, duit belanja mingguan
mmg tinggi kos nye
agaknye sbb tue la parents aku pandang aku sbg seorg anak yg plg menyusahkan kowt
hmm...i'm not making this up
mak aku sendiri cakap kat aku
aku nie anak yg plg menyusahkan
and since aku nie dh ada income sikit perform dlm orchestra,
xde la byk...kadang2 je.
so, selagi aku mampu,
aku pakai la duit sendiri
tp kalau diorg nk bg duit, aku pown xde la tolak
maklumlah, rezeki jgn ditolak.
tp, td mak aku suruh aku mintak duit belanja kt bapak aku
coz aku nk balik shah alam hari nie
tp aku x mintak
aku x penah mintak duit melainkan aku desperate nk duit
selama nie diorg je yg bg, aku x mintak
coz aku rasa sgt malu nk mintak duit...
coz aku nie membebankan
bukan mak aku je yg rasa aku nie menyusahkan...
adik-beradik aku sume rasa mcm tue...
pedih tau bile semorg pikir mcm tue
sbb tue la aku rasa malu nk mintak duit tadi bile mak aku suruh
so, aku takde la mintak duit dr bapak aku
pastu, mak aku kate aku nie sombong...
perangai terok gile...
tau tak betapa pedih nye hati...
niat aku tak mintak duit adalah atas sebab lain
tapi diorg pandang dari sudut yang lain...
sakit tau...sakit gile...
terok sgt ke perangai aku nie?
apa yang aku buat nie dianggap terok sgt ke?
sombong ke?
kalau mak aku nampak org mude lain yg tak mintak duit kt parents diorg
mak aku puji, kate "bagus budak nie tak menyusahkan mak bapak"
tapi bile aku?
title "sombong" and "terok" tue yg aku dapat
kenapa?

luahan perasaan nie bukanlah atas sebab kemarahan...tetapi atas sebab kesedihan dan kekecewaan....
Photobucket

4 comments:

lu ee ♥ said...

ahh. i know how u feel. chill yeah. parents are always like that. hugss. :)

mae azman said...

i get that too.

Raveneye said...

Ntahla nak nak kate ape. Mine is different case. Tapi like u, aku malu nak mintak gak. Tapi bile aku terpaksa mintak, parents aku akan bagi (kadang2 diorang gelabah sebab takut aku takde duit). My mom said once, bagi diorang, duit tu tanggungjawab diorang sebab kita ni anak diorang, kita just belajar je. Sampai kita abih blaja, kita ni tanggungan diorang. So, jangan takut nak mintak duit dari diorang untuk belajar n hidup.

Guess your parents pun camtu gak kot. U are still their child. Misunderstood happens everywhere. Lepak la~

Hope u got the idea...

Wani said...

thanks for understanding girls. =')

well Azie, I can see your point. And I know it's their responsibilities utk tanggung kite selagi kite masih belajar...sebab tue la, kalau diorg bagi duit, aku tak tolak tp kalau diorg tak bagi, aku tak mintak...coz bukan tanggungjawab aku nk mintak duit coz like you said, kite nye situasi berbeza. aku dh ada income sendiri from orchestra playing...sbb tue la aku nye tahap "perasaan malu" nk mintak duit tue lagi tinggi dr kau kowt. I don't know...I can't tell...people are different...