Tuesday, February 15, 2011

macam mana??

macam mana aku nak explain kt org, yg aku nak blajar music Classical, so, aku xnk masuk University yg ajar music Modern mcm Berkeley.
macam mana aku nk explain kt org, yg aku nak sambung belajar bukan utk nk dpt degree semata-mata tp utk quality ilmu and pengalaman tu jugak?
macam mana aku nk explain kt org, aku xnk masuk degree kt UiTM sbb aku nk environment tempat belajar yg baru, jumpa org baru, cr ilmu dr org baru n rasa level diri di tempat bukan dr golongan kaum sendiri?
macam mana aku nk explain bila sume yg aku ckp ni org tu akn cakap aku ni hanya pikir utk diri sendiri je.
macam mana?
boleh tak tolong bagi tau macam mana?
kenapa aku ssh nk buat org paham?
kenapa org ssh nk paham aku?
kenapa semua yg aku buat ni x cukup bagus?
aku usaha banyak mana pon, aku cuba sekeras mana pon...bila aku tunjukkn hasil aku, mesti org tu nampak kebolehan org lain dan cakap aku tak cukup bagus, mesti org tu akn ckp aku x bersemangat dalam apa aku buat, walaupun aku lebih menonjol dimata orang lain, tp di mata orang tu aku mesti tak penah cukup bagus.
disebabkan tu aku tak pernah rasa aku ni cukup bagus dan menyebabkan aku tiada keyakinan diri.
disebabkan tu aku tak pernah percaya akan kebolehan diri aku sendiri.
disebabkan tu aku sentiasa gagal utk memberi persembahan yg terbaik.
disebabkan tu aku berada di situasi sekarang.
jadi...macam mana aku nk buat org tu paham?
macam mana?
sbb aku dah xda idea nk buat mcm mana...

No comments: